Posts

Pradžia » Tinklaraštis

Šv. Velykų 2024 m. data ir jos skaičiavimas

Kaip skaičiuojama Velykų (Viešpaties Prisikėlimo šventės) data? Kaip sudaromas Velykų kalendorius?
Apskaičiuoti Velykų datą pats…
Velykų kalendorius 36 ateinantiems metams.

Verbų (palmių) sekmadienis

Verbų (palmių) sekmadienį apmąstome Jėzaus triumfuojantį įjojimą į Jeruzalę ant asiliuko, žmonėms švenčiant, džiūgaujant ir mojuojant palmių šakelėmis. Tačiau kas tuo metu vyko iš tiesų?

Depresijos tamsybėje atradau Dievą

Kai praradau 80 procentų regėjimo, gyvenimas apsivertė, pradėjau mąstyti apie savižudybę. Depresija užvaldė mane – atsiribojau nuo pasaulio, nuo šeimos…

Jis manęs niekada nepaliks

Estų sportininkas, nacionalinis rekordininkas ir ankstesnių olimpiadų dalyvis bėgikas Tiidrekas Nurme pasakoja: “Aš tikiu Dievu ir žinau, kad kur beeičiau, Dievas – su manimi.”

Velykos – istorinis įvykis ar gudrus melas?

Per Velykas krikščionys švenčia Jėzaus prisikėlimą iš numirusiųjų. Velykų istorija iš esmės pasakoja apie Jėzų. Didįjį ketvirtadienį Jėzus buvo suimtas po to, kai Jį išdavė jo bičiulis Judas.

Mano paskutinė diena (anime)

Gražus anime stiliaus filmukas, kuriame kalinys stebi, kaip Piloto kieme Jėzus plakamas. Jis prisimena Jėzaus mokymą ir mąsto – kodėl jie baudžia nekaltąjį. Jis prisimena savo paties nusikaltimus.

Dievas suteikia ramybę, kai aplinkui baimė, nerimas, ekonominė krizė ir koronavirusas

Kaip per šią pasaulinę krizę rasti ramybę ir viltį, o ne baimę ir nerimą? Kas mums gali suteikti tokią ramybę, kuri įveiktų visus slegiančius rūpesčius?

Kaip karantino metu išsaugoti savo emocinę sveikatą

Sutriko jūsų gyvenimo ritmas? Keletas idėjų, kaip karantino metu rūpintis savo kūnu, protu, širdimi ir siela, kai dirbame arba mokomės nuotoliniu būdu.

Gražios mintys apie gyvenimą ir tikėjimą

Prasmingi žodžiai apie gyvenimą bei citatos apie kalbėjimą, maldą, atleidimą, darbą,persidirbimą, ištvermę, poilsį, sveikatą, valdžią, kerštą ir t.t.

Kur gyvena DIEVAS?

Hebrajų kalbos žodis, reiškiantis „dangų“ yra šamaim, jis įvairiai aiškinamas, tačiau vienas pačių didžiausių Toros žinovų, XIII amžiuje Ispanijoje gyvenęs Rambanas yra rašęs, kad šamaim gali būti verčiamas ir žodžiu „ten“.